Fysik
opgave
30. januar 2006 af
skallerup (Slettet)
Jeg har denne opgave for til imorgen og den har skabt mange problemer. Håber i vil kigge på den. Tak for hjælpen
En bil kører med en fart på 80 km/t. Føreren får øje på en forhindring og træder på bremsen. Førerens reaktionstid er 0,5 s, og bremser og dæk er af en sådan beskaffenhed, at accelerationen i bremsningen bliver -6,2 m/s2.
Beregn bremselængden og standselængden.
Besvar samme spørgsmål, hvis accelerationen en vinterdag i glat føre er nedsat til -1,2 m/s2
Jeg har denne opgave for til imorgen og den har skabt mange problemer. Håber i vil kigge på den. Tak for hjælpen
En bil kører med en fart på 80 km/t. Føreren får øje på en forhindring og træder på bremsen. Førerens reaktionstid er 0,5 s, og bremser og dæk er af en sådan beskaffenhed, at accelerationen i bremsningen bliver -6,2 m/s2.
Beregn bremselængden og standselængden.
Besvar samme spørgsmål, hvis accelerationen en vinterdag i glat føre er nedsat til -1,2 m/s2
Svar #2
30. januar 2006 af skallerup (Slettet)
jeg har prøvet at bruge formlen hastighed: s´(t)=ds/dt)
dermed skal jeg også bruge accelerationens formel: a(t)=v´(t)=s''(t)= d(2)s/dt(2)
Men jeg kan bare ikke finde ud af at sætte dem sammen. Er det rigtige formler jeg skal bruge?
dermed skal jeg også bruge accelerationens formel: a(t)=v´(t)=s''(t)= d(2)s/dt(2)
Men jeg kan bare ikke finde ud af at sætte dem sammen. Er det rigtige formler jeg skal bruge?
Svar #3
30. januar 2006 af 150972 (Slettet)
Jeg tror det vil hjælpe dig at tagne situationen. Det giver dig et overblik over hvad der sker. Lad vær med at kun at tænke i formler!
Skriv et svar til: opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
