Matematik
Rumgeometri
30. januar 2006 af
somom (Slettet)
Hvordan skal man bestemme en parameterfremstilling for den plan, der indeholder de parallelle linier
(x,y,z)=(0,1,1)+t(2,1,-2) og
(x,y,z)=(1,0,0)+s(-4,-2,4)
(x,y,z)=(0,1,1)+t(2,1,-2) og
(x,y,z)=(1,0,0)+s(-4,-2,4)
Svar #1
30. januar 2006 af fixer (Slettet)
Til planens parameterfremstilling skal bruges et punkt i planen og to vektorer parallelle hermed.
Som punkt vælges nemt eet af (0,1,1) eller (1,0,0).
Som den ene vektor parallel med planen vælges en retningsvektor for den ene af linierne.
Som den anden vælges en vektor parallel med en forbindelseslinien mellem de to parallelle linier. Denne kan bekvemt fremskaffes ved at finde vektoren AB, hvor A(0,1,1) og B(1,0,0).
Som punkt vælges nemt eet af (0,1,1) eller (1,0,0).
Som den ene vektor parallel med planen vælges en retningsvektor for den ene af linierne.
Som den anden vælges en vektor parallel med en forbindelseslinien mellem de to parallelle linier. Denne kan bekvemt fremskaffes ved at finde vektoren AB, hvor A(0,1,1) og B(1,0,0).
Svar #2
30. januar 2006 af somom (Slettet)
Hmm jeg forstår ikke punkt 2 og 3.
Jeg ved ikke hvilke af tallene jeg skal bruge her.
( 2. Som den ene vektor parallel med planen vælges en retningsvektor for den ene af linierne.
3. Som den anden vælges en vektor parallel med en forbindelseslinien mellem de to parallelle linier. Denne kan bekvemt fremskaffes ved at finde vektoren AB, hvor A(0,1,1) og B(1,0,0).)
Jeg ved ikke hvilke af tallene jeg skal bruge her.
( 2. Som den ene vektor parallel med planen vælges en retningsvektor for den ene af linierne.
3. Som den anden vælges en vektor parallel med en forbindelseslinien mellem de to parallelle linier. Denne kan bekvemt fremskaffes ved at finde vektoren AB, hvor A(0,1,1) og B(1,0,0).)
Skriv et svar til: Rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
