Matematik

Integration

02. februar 2006 af john2005 (Slettet)
For funktionen f gælder, idet k er en konstant, at f'(x)=sinx + kx
og f(pi/2)=pi/2

Bestem f(-pi/2)

Indtil nu har jeg fundet stamfunktionen til f'(X)

f(x)= -cosx+k/2x^2+m

Nu er jeg så i tvivl om hvordan jeg videre skal gøre.. Jeg ved godt jeg skal isolere k og m, altså ligning med to ubekendte - men jeg får nogle helt forkerte svar..

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Udnyt at f(x) er en lige funktion (uanset værdien af hhv. k og m), dvs. at f(-x)=f(x).

Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Tegn grafen for forskellige værdier af m og k, og du vil se at dette er tilfældet.

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2006 af sigmund (Slettet)

I #1 skulle der nok stå funktionen f, der har forskriften f(x).

Svar #4
02. februar 2006 af john2005 (Slettet)

Det forstår jeg ikke helt..

Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2006 af sigmund (Slettet)

Jeg ved ikke, hvovidt termerne "lige funktion" og "ulige funktion" bliver brugt i gymnasiet. Der er dog ikke den store mystik omkring dette. Heller ikke for en gymnasieelev!

Det forholder sig sådan:

Hvis der gælder at f(-x)=f(x), så er f en lige funktion.
Hvis der gælder at f(-x)=-f(x), så er f en ulige funktion.

Således er f(x)=x^2 eksempel på forskriften for en lige funktion, idet f(-x)=f(x).
Et eksempel på forskriften for en ulige funktion er f(x)=x, idet f(-x) her er lig -f(x).

Du skal ikke lægge for meget i termerne "lige" og "ulige", men bare konstatere at der gælder at f(-x)=f(x) for din funktion. Dette kan du indse ved at tegne grafen for f for forskellige værdier af k og m.

Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.