Matematik
Permutation og Kombination
03. februar 2006 af
MrJonas (Slettet)
Skal skrive omkring de to nævnte emner i overskriften.. Men er ikke helt sikker på, hvad det er jeg skal beskrive?
Er det noget med bimoialfordeling?
Er det noget med bimoialfordeling?
Svar #2
03. februar 2006 af TF (Slettet)
Har du tænkt på en disposition?
Indl. Hvorfor sandsynlighedsregning?
1) Def. Permutationer
1a) Eksempler
2) Def. Kombinationer
2a) Eksempler
3) Beskriv forskellen
4) Brug af P og K ifm. sandsynligheder
5)Perspektivering til statistik.
se f.eks
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html
Indl. Hvorfor sandsynlighedsregning?
1) Def. Permutationer
1a) Eksempler
2) Def. Kombinationer
2a) Eksempler
3) Beskriv forskellen
4) Brug af P og K ifm. sandsynligheder
5)Perspektivering til statistik.
se f.eks
http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/sandsyn.html
Svar #3
04. februar 2006 af MrJonas (Slettet)
Okay, jeg har formlen for udtagelse af q elementer, i ordnet rækkefølge.
Først har jeg skrevet at hvis jeg skal trække q elementer fra n, får jeg mulighederne for at placere den som:
første har n muligheder, næste (n-1), næste (n-2), ... til og med (n(q-1))
Men hvorfor q-1?
Og så har jeg skrevet:
p(n,q) = n(n-1)(n-q)...(n-q+1)
Men kan ikke se hvordan det er blevet til q+1 nu, hvordan?
og så har jeg forkortet til p(n,q) = n!/(n-q)! , hvorfor kan jeg det?
Først har jeg skrevet at hvis jeg skal trække q elementer fra n, får jeg mulighederne for at placere den som:
første har n muligheder, næste (n-1), næste (n-2), ... til og med (n(q-1))
Men hvorfor q-1?
Og så har jeg skrevet:
p(n,q) = n(n-1)(n-q)...(n-q+1)
Men kan ikke se hvordan det er blevet til q+1 nu, hvordan?
og så har jeg forkortet til p(n,q) = n!/(n-q)! , hvorfor kan jeg det?
Skriv et svar til: Permutation og Kombination
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
