Matematik

Problemer med udregning af vinkel.

04. februar 2006 af Amigo (Slettet)
Hej folkens.

En opgave hedder:Hvor stor er solhøjden v? Det er givet, at den modstående katete = 0,50 m og hypotenusen = 1,10 m. Jeg skal udregne vinklen v ud fra disse tal. Min formodning er, at jeg skal bruge sin-reglerne. Jeg regner:

sin(v) = b/c

sin(v) = 0,50/1,10

sin(v) = 0,007933

v = sin^-1(0,007933) = 0,454545

Dvs., at vinklen v må være 0,454545 grader. Og så er det, at jeg forstår facit - tegningen af denne trekant er afbildet i opgaven, som helt korrekt siger:

"Figuren viser, hvordan man kan måle solhøjden v. En plade (=modstående katete), der er 0,50 m bred, placeres, så den er vinkelret på solstrålingen. Herefter måles længden af pladens skygge (=hypotenusen) til 1,10 m."

Er der nogen, der kan fortælle mig, om jeg har gjort noget galt i udregningerne, eller om facit faktisk er helt efter omstændighederne?

Svar #1
04. februar 2006 af Amigo (Slettet)

at jeg IKKE forstår facit :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Begrebet hypotenuse er kun gældende for retvinklede trekanter, så hvad med bare at bruge Pythagoras' sætning?

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Wow, jeg er da helt væk lige nu ... finde en vinkel ved brug af Pythagoras' sætning -- gad vide hvad jeg tænkte på der.

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Der gælder, at

sin(v) = 0,50/1,10 =>
v = 27 grader

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2006 af crazy by nature (Slettet)

#0
sin(v) = 0,50/1,10

sin(v) = 0,454545 (her er fejlen)

v = sin^-1(0,454545) = 27,0357

Svar #6
04. februar 2006 af Amigo (Slettet)

Tak!

Skriv et svar til: Problemer med udregning af vinkel.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.