Matematik

Bestemmelse ag min

04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)
Hej...
Jeg har fået en opgave som lyder således:

Funktionen f(x) = x - Kvadratrod x +1
Har et minimun i intervallet [0;1].

Bestem minimumsted og minimumværdi

* Det er kun x'et der er under kvardratrodtegnet

Hvordan skal jeg løse denne opgave?

Bjarke


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Differentier f og find nulpunkter for den afledede. Husk at redegør for at der faktisk er tale om minimumssted ved at undersøge nulpunkterne for f' samt domænets endepunkter, da der er tale om et lukket interval.

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2006 af Malfoy (Slettet)

Hvad mener du helt præcist med at diffenrentier

Svar #3
04. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

Læs det i din bog det står der sikkert!

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg mener differentier, hverken mere eller mindre! Desuden hedder det ``at differentiere''.

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2006 af sigmund (Slettet)

#2:

Du har vel hørt om differentialregning, siden du bliver bedt om at løse en opgave som denne?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2006 af Duffy

#1: Jah, og


f'(x) = 1 - 1/(2sqrt(x))


f'(x) = 0

x = 1/4


f(1/4) = -5/4






Duffy

Svar #7
05. februar 2006 af Bjarkee (Slettet)

#6) Hmm...
Hvis jeg skal være ærgelig ikke så f''''' jeg ikke en disse af det du har lavet, vil du være sød at forklare hvad du gør?

Bjarke

Skriv et svar til: Bestemmelse ag min

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.