Kemi

Hjælp til Opløsning etc..?

05. februar 2006 af ni-tram (Slettet)
På en fyldt kemikalieflaske står der:

Natriumhydroxid-opløsning

NaOH(aq)

500 ml 0,15 mol/L


a) Hvor mange mol NaOH finder der i den fyldte kemikalieflaske?

b) Hvor mange gram NaOH er benyttet til at fremstille denne opløsning?

c) Beregn pOH og pH i opløsningen?

På forhånd tak martin..

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)

Relevante relationer og formler:

c = n/V

n = m/M

pOH = -log[OH-]

pH + pOH = 14 (25 grader celsius)

Svar #2
05. februar 2006 af ni-tram (Slettet)

Jamen hvad for noget af det er c og n og V

og hvad er n og m og M ..

Kan jeg ikke huske? og det sidste du skriver forstår jeg ingenting af for at være ærlig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)

Du _må_ simpelthen ha' set de udtryk før, ellers må du hurtigt konsultere din lærebog.

n: stofmængde
c: stofmængdekoncentration
V: voluminet
m: massen
M: molare masse

Du må også kende til vandets ionprodukt:

[H3O+]*[OH-] = 10^14,0 M^2 (ved 25 grader celsius). Logaritmeres og skiftes fortegn fås:

-log[H3O+]-log[OH-] = pH + pOH = 14


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. februar 2006 af KemiKasper (Slettet)

[H3O+]*[OH-] = 10^-14,0 M^2

skulle der ha' stået for at det giver mening.

Skriv et svar til: Hjælp til Opløsning etc..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.