Fysik

Bølger

06. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
Vi har for et stykke tid siden eksperimentert vha. måleudstyr fundet ud af at med snor der vejer 0,656gram/meter er frekvensen = 3,15s^-1 når bølgel. = 1m.

Det jeg skal finde Farten,v,

Jeg ved godt at v = bølgel.,lambda, * frekvensen,f, men hvorfor har vi så skulle måle snorens vægt? hvordan kan det få indflydelse på resultatet?? Skal jeg bruge en anden formel end den før nævnte???

hjælp udbedes

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2006 af tkruger (Slettet)

v[snor] = sqrt(F/my), hvor F er m[lod] i snoren ganget med g (9,82N/kg) og my er snorens masse pr længdeenhed i kg/m.
Men du har ret i,at v[snor] = lambda*f

Svar #2
06. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

Så jeg kan altså finde længden på snoren efter at jeg har fundet farten...

Det vil altså så sige at kun lambda og frekvensen har indlyedelse på farten?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2006 af tkruger (Slettet)

"Det vil altså så sige at kun lambda og frekvensen har indlyedelse på farten?"
Ja, da v = lambda*f, men de er bestemt af snorens styrke (vægt på længdeenhed, my, og hvor meget den er spændt op med, F)
Det kan sammenfattes til v = sqrt(F/my) = lambda*f.
Snorens længde findes ved;
v = sqrt(F/my) = sqrt((F*L)/m[snor]) (da my = m[snor]/L). Herfra skulle isoleringen være en smal sag

Svar #4
06. februar 2006 af Mani4 (Slettet)

gider du at forklare mig hvorfor v = lambda * f afhænger af v = sqrt(F/my)?

Skriv et svar til: Bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.