Matematik
Ligning
07. februar 2006 af
DK88GIRL (Slettet)
Vi ser på ligningen: 5^x = 125.
a) Hvad er grundmængden G?
b) Løs ligningen (altså uden lommeregner)
Hjææælp please.. :) jeg er lidt lost.. :)
Håber nogen kan hjælpe
a) Hvad er grundmængden G?
b) Løs ligningen (altså uden lommeregner)
Hjææælp please.. :) jeg er lidt lost.. :)
Håber nogen kan hjælpe
Svar #1
07. februar 2006 af iinnaj (Slettet)
a) grunden mængden G må vel være
G = R
b) 5= x-kvadratrod(125)
x = 3
5*5= 25
25* 5= 125
G = R
b) 5= x-kvadratrod(125)
x = 3
5*5= 25
25* 5= 125
Svar #2
07. februar 2006 af iinnaj (Slettet)
jeg tror ikke du skal kunne regne det ud, tror der regnes med at man kan se at: 5^3 = 125
Svar #4
07. februar 2006 af dnadan (Slettet)
b) Løs ligningen (altså uden lommeregner)
5^x = 125
denne ligning skal løses vha. logaritmer, da der står x i potensen dvs:
log(5^x)=log(125)
log(5)x=log(125)
x=log(125)/log(5)
x=log(5^3)/log(5)
x=log(5)*3/log(5)
x=3
5^x = 125
denne ligning skal løses vha. logaritmer, da der står x i potensen dvs:
log(5^x)=log(125)
log(5)x=log(125)
x=log(125)/log(5)
x=log(5^3)/log(5)
x=log(5)*3/log(5)
x=3
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
