Kemi
Ligevægt - please
08. februar 2006 af
Loco2 (Slettet)
Hejsa
Vi er lige gået igang med noget ligevægt.
Vi har fået en opgave for første gang om ligevægt. Hvis i vil tjekke den igennem vil jeg blive meget glad da jeg ikke er sikker på at den er regnet rigtigt, nå men den her:
3H2 + N2 = 2NH3
[H2]=0,131M [N2]=0,252M [NH3]=0,0213M
Så får vi at vide at Kc=0,058M^-2 (500*C)
Efter det jeg har lært siger man højre side delt med vcenstre giver mindre end 500*C derfor er der ikke ligevægt, kan det passe? jeg har noget data her:
NH3 ^2 / H2 ^3 x N2
så propper jeg tallene ind på bogstavernes plads:
( (0,0213^2)/(0,131^3)*(0,252) ) = 0,8001M
Kan man så ikk sige at når den er under 500*C så er der ikk noget ligevæt? jeg tror nemlig ikk helt den skal forklares på den måde, derfor søger jeg hælp
på forhånd tak
Vi er lige gået igang med noget ligevægt.
Vi har fået en opgave for første gang om ligevægt. Hvis i vil tjekke den igennem vil jeg blive meget glad da jeg ikke er sikker på at den er regnet rigtigt, nå men den her:
3H2 + N2 = 2NH3
[H2]=0,131M [N2]=0,252M [NH3]=0,0213M
Så får vi at vide at Kc=0,058M^-2 (500*C)
Efter det jeg har lært siger man højre side delt med vcenstre giver mindre end 500*C derfor er der ikke ligevægt, kan det passe? jeg har noget data her:
NH3 ^2 / H2 ^3 x N2
så propper jeg tallene ind på bogstavernes plads:
( (0,0213^2)/(0,131^3)*(0,252) ) = 0,8001M
Kan man så ikk sige at når den er under 500*C så er der ikk noget ligevæt? jeg tror nemlig ikk helt den skal forklares på den måde, derfor søger jeg hælp
på forhånd tak
Svar #2
08. februar 2006 af frodo (Slettet)
jo, dit argument er fint. Da reaktionsbræken er forskellig fra ligevægtskonstanten, er systemet ikke i ligevægt!
Skriv et svar til: Ligevægt - please
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
