Biologi

ELISA mht antigener og antistoffer

08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)
Hej...

Jeg håber meget der er en som kan hjælpe og kan gøre det hurtigt for skal allerede aflevere det her i morgen :S

Men jeg skal skrive rapport over ELISA-testen og jeg skal svare på nogle spørgsmål som jeg gerne vil have hjælp til:

1) Hvorfor forsvinder de påsatte antigener ikke af ved afvaskning?

2) Hvilke kemiske kræfter kan der være tale om? (høre til spørgsmål 1)

3) Hvordan fremstiller man et anti-antistof?

4) Hvordan kan PCR bruges til at påvise infektion af EBV virus?

5) Hvorfor giver EBV kronisk træthed??

Håber meget på hjælp til hvertfald bare nogle af dem...

På forhånd tak..

- Michelle Andersen

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

1 og 2) Kan være; hydrogen bindinger, Van Der Walls kræfter og andre elektrostatiske tiltrækninger. Derfor bliver de ikke vasket af.
Bindingstypen afhænger af typen af antistoffet.

3) hvad er et anti-antistof? mener du et antigen?

4)Med EBV tror jeg at du mener Epstein-Barr virus (er ikke sikker). Men det er blevet vist, at små mængder virus DNA kan findes i huden, og der kommer PCR ind i billedet.
Se ellers Sauerbrei A, Wutzler P: The congenital varicella syndrome. J Perinatol 2000 Dec; 20(8 Pt 1): 548-54

5)Se http://virology-online.com/viruses/EBV.htm

Held og lykke..

Svar #2
08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Tak for dit svar :)

Det er en rapport om hvordan vi vha ELISA fandt ud af om personerne har eller har haft EBV (kyssesyge).
Men ved stadig ikke hvordan jeg skal forklare hvorfor EBV antigenerne ikke bliver skyllet ud når vi vasker brøndende. Må prøve at læse lidt om Van Der Walls kræfter og de om det hjælper!

Jeg er ikke helt sikker på hvad anti-antistof egnetligt er...men det er det jeg mener..!!
Altså anti-antistoffer er vel antistoffer mod et antistof...for der står at de bliver dannet på forhånd (Af vores lærer eller der hvor han købte materialerne)!!...

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

Antistoffer til ELISA brug kan laves som kloning, i eukaryote celler. Det sidste er vigtgt, da den tertiære stuktur af et antigen er vitalt, og det er kun eukrayote celler som har golgi og ER apparat...

Svar #4
08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Okay... tak for hjælpen :)

Svar #5
08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Nu spørg jeg måske dumt... men er du rar at fortælle mig sammenhængen mellem DNA og antigener og antistoffer??...

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. februar 2006 af Dr. MolBio (Slettet)

DNA er jo gener, som koder for proteiner, antistoffer er proteiner som sidder på celle-overfladen. Så spørger den hurtige, om hvordan det kan være at der er ca. 30.000 gener, men over 200.000 forskellige antigener?

Svaret er lidt teknisk, men kommer her:

I immunsystemet findes der såkaldte antistoffer. Antistoffer er proteiner, som beskytter os mod forskellige mikroorganismer. Der er flere forskellige mikroorganismer og fremmedstoffer end der er forskellige gener hos mennesket. Man kan så spørge, hvordan der kan laves lige så mange forskellige antistoffer (som altså er proteiner), når der kun er et begrænset antal gener?

I færdigudviklede celler findes der i immunsystemets gener tre typer gener. De kaldes J (Joining) gener, V (Variable) gener og C (Konstante) gener. Der findes 40 forskellige V-gener, fem forskellige J-gener og et enkelt C-gen. De kaldes J-gener, fordi de samler V- og C-generne. De mulige konformationer vil kunne give 50 x 4 = 200 forskellige konformationer. Dette gælder kun for den type af aminosyrekæde på antistofferne, som kaldes κ (kappa) let-kæden. Der findes også en tilsvarende λ (lambda) let-kæde, som vil kunne give 120 forskellige let-kæde konformationer. Ydermere findes der også tunge kæder, som indeholder 27 forskellige D-gener og 51 V-gener og 6 J-gener. Og dermed kan der i alt dannes 27 x 51 x 6 = 8262 forskellige tung-kæde konformationer. Alt i alt kan der med 320 forskellige lette kæder og 8262 forskellige tunge kæder dannes 320 x 8262 = 2.643.840 forskellige antistoffer.

Dog kan der forekomme endnu mere diversitet ved såkaldte somatiske mutationer.

Held og lykke..

Svar #7
08. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Jeg siger rigtig mange gange tak for hjælpen....

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. februar 2006 af mariajordymadsen (Slettet)

Hvordan kan det være at der ikke sker farveskift i alle brøndene, ved forsøget om kyssesyge?

Svar #9
26. februar 2006 af Childofgod (Slettet)

Der sker kun et farveskift hvis enzymerne for kyssesyge er tilstede...så de brønde hvor der ikke sker et farveskift er vel hos de mennesker som er raske og aldrig har haft sygdommen...
I vores forsøg havde vi en plus og minus kontrol og så fire forsøgspersoner. Vores minus kontrol fik også lidt farve men det var en fejl for det skulle der ikke have været... så dem uden farveskift må vel bare være de raske personer!! Det er sådan jeg har forstået det...

Skriv et svar til: ELISA mht antigener og antistoffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.