Matematik
lille opgave - opg.5 c)
12. februar 2006 af
hamlet (Slettet)
Jeg har lidt problemer med et tidligere eksamenssæt - opg.5, c) - se det her:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/naturfag2003-17-2.pdf
Hvordan skal man finde/vurdere den samlede energi indenfor tidsrummet 12.30-13.30?
og efterfølgende finde procentdel der omsættes til energi i tankens vand.
Håber der er en der vil hjælpe mig:) -vil være værdsat MEGET:)
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer03/naturfag2003-17-2.pdf
Hvordan skal man finde/vurdere den samlede energi indenfor tidsrummet 12.30-13.30?
og efterfølgende finde procentdel der omsættes til energi i tankens vand.
Håber der er en der vil hjælpe mig:) -vil være værdsat MEGET:)
Svar #1
12. februar 2006 af Molle (Slettet)
Jeg vurderer, at gennemsnitseffekten i tidrummet er på ca. 4800 W - måske lidt mere.
Først løser jeg B-opgaven:
dE = c*m*dT = 4,2 kJ/(kg*K) * 1200 kg * 1,9 K = 9576 kJ
C-opgaven:
4800 W = 4,8 kJ/s
4,8 kJ/s * 3600 = 17280 kJ
(Jeg ganger med 3600 fordi der går 3600 sekunder på en time)
Nyttevirkningen findes:
eta = E(nytte)/E(omsat) = 9576 kJ/17280 kJ = 0,554 = 55,4 %
Håber, at du kan se det...
Først løser jeg B-opgaven:
dE = c*m*dT = 4,2 kJ/(kg*K) * 1200 kg * 1,9 K = 9576 kJ
C-opgaven:
4800 W = 4,8 kJ/s
4,8 kJ/s * 3600 = 17280 kJ
(Jeg ganger med 3600 fordi der går 3600 sekunder på en time)
Nyttevirkningen findes:
eta = E(nytte)/E(omsat) = 9576 kJ/17280 kJ = 0,554 = 55,4 %
Håber, at du kan se det...
Svar #2
12. februar 2006 af hamlet (Slettet)
TUSIND TUSIND TAK!!! hvor er det super, at du lige havde tid og lyst til at hjælpe mig:) Jeg er helt med nu!!
Fortsat god aften.
Fortsat god aften.
Skriv et svar til: lille opgave - opg.5 c)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
