Matematik
eksponentielt aftagende funktion
13. februar 2006 af
takker_300 (Slettet)
jeg er gået lidt i stå ved denne opgave i min aflevering.. håber en kan hjælpe mig..
jeg får oplyst at et stof har en halveringstid på 20 døgn når jorden er 5 grader C. 8 kg af dette stof bliver så spredt ud på en mark.
Spørgsmålet er så hvor mange procent af den oprindelig mængde af stoffet der er nedbrudt efter 10 døgn??
jeg får oplyst at et stof har en halveringstid på 20 døgn når jorden er 5 grader C. 8 kg af dette stof bliver så spredt ud på en mark.
Spørgsmålet er så hvor mange procent af den oprindelig mængde af stoffet der er nedbrudt efter 10 døgn??
Svar #1
13. februar 2006 af Lil_mermaid (Slettet)
Du finder a ved 20.rod af 0,5=0,9659
0,9659^10= 0,7068
Dvs. 1-0,7068=0,2932 = 29,32% er nedbrudt!
0,9659^10= 0,7068
Dvs. 1-0,7068=0,2932 = 29,32% er nedbrudt!
Skriv et svar til: eksponentielt aftagende funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
