Matematik

isolering af X

22. februar 2006 af BuGi (Slettet)
Hvordan isolerer jeg x her?:

0 = 1+lnx/x

Svar #1
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Slet slet ingen genier der kan hjælpe med denne simple opgave..? Det der forvirrer mig er at der skal divideres med x.. Kan man evt gange x ind i tæller, nævner og på den anden side af lighedstegnet?

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2006 af daque (Slettet)

hmmm du skal sætte nogn parenteser først, så man kan se stykket....

for er det både 1+lnx der skal divideres eller bare lnx

Svar #3
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

0 = (1+lnx)/ x

Så kan man egentlig ikk bare gange x´et fra nævneren over på den anden side så stykket hedder x = 1+lnx ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2006 af FredeW (Slettet)

Hvad giver 0*x?

Svar #5
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Fortæl mig, hvordan jeg så isolerer x..:) Vil sætte pris på din hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2006 af FredeW (Slettet)

Du er skam godt på vej selv :-) 0*x giver nu bare 0x (eller 0) - du har ingen af dem.
Derefter kommer der til at stå
1+ln x = 0


Svar #7
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Yep, det kan jeg godt se nu. Men hvordan kommer jeg så videre med resten af opgaven der lyder:
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(e.f(e))?

Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2006 af dnadan (Slettet)

1+ln x = 0
flyt 1 hen på den anden side, og tag exp derefter...dermed er den isoleret..

Svar #9
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Ved jeg hvad exp er?

Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2006 af dnadan (Slettet)

det burde du helst hvis du da har haft om logaritmer... men ln og exp ophæver hinanden...(måske kender du det bare som e)

Brugbart svar (0)

Svar #11
22. februar 2006 af allan_sim

#9.
Det er en anden betegnelse for e^x.

Svar #12
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

På den måde. Gør nu lige opmærksom på jeg er sproglig..:P

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. februar 2006 af dnadan (Slettet)

min fejl... er bare blevet vant til at skrive exp...så jeg troede at alle vidste det, undskyld:)

Svar #14
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Forstår bare stadig ikk helt hvordan den isolerede sætning kommer til at lyde.. Er det bare -1 = x ?

Brugbart svar (0)

Svar #15
22. februar 2006 af sp1r (Slettet)

x = 0,367879

Svar #16
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Det i orden..:)

Svar #17
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Forklar det tal!:)

Brugbart svar (0)

Svar #18
22. februar 2006 af allan_sim

#16.
Kan du se hvorfor?

Når du flytter over, har du, at

ln(x) = -1

Bruger du nu e^x på begge sider, får du

e^(ln(x)) = e^(-1)

og da e^x og ln(x) er hinandens omvendte, så har du, at

x = e^(-1) ~ 0,3679

Svar #19
22. februar 2006 af BuGi (Slettet)

Syns da ikk helt det kan passe at det skal være e^-1?!

Brugbart svar (0)

Svar #20
22. februar 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm:
1+ln x = 0
lnx=-1
exp(lnx)=exp(-1)
x=exp(-1)


altså dermed er x=e^-1

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.