Matematik
En ekspontiel funktion
22. februar 2006 af
ziggi85 (Slettet)
Hvordan udfylder man følgende tabel
En ekspotentiel voksende funktion f, vokser med 25% når x tilvæksten er 1.
Hvad er fremskrivningsfaktoren svarende til:
X tilvæksten 1: 1*0,25= 1,25
X tilvæksten 2: 1,252=1,56
X tilvæksten ½: 1,250.5=1,12
X 0 0,5 1 1,5 2 4
f(x) 10
En ekspotentiel voksende funktion f, vokser med 25% når x tilvæksten er 1.
Hvad er fremskrivningsfaktoren svarende til:
X tilvæksten 1: 1*0,25= 1,25
X tilvæksten 2: 1,252=1,56
X tilvæksten ½: 1,250.5=1,12
X 0 0,5 1 1,5 2 4
f(x) 10
Svar #1
22. februar 2006 af baaaay (Slettet)
Som du ser, stiger x først med 0,5.
Du har allerede udregnet fremskrivningsfaktoren for en x-tilvækst på 0,5, og du kan derfor bare gange 10 med denne. Det tal du får, kan du igen gange med fremskrivningsfaktoren osv.
Til sidst, hvor x-tilvæksten i stedet er 2, skal du selvfølgelig gange med fremskrivningsfaktoren for denne tilvækst i stedet.
Du har allerede udregnet fremskrivningsfaktoren for en x-tilvækst på 0,5, og du kan derfor bare gange 10 med denne. Det tal du får, kan du igen gange med fremskrivningsfaktoren osv.
Til sidst, hvor x-tilvæksten i stedet er 2, skal du selvfølgelig gange med fremskrivningsfaktoren for denne tilvækst i stedet.
Svar #2
23. februar 2006 af ziggi85 (Slettet)
fatter ikke hvad du mener sætter den lige ind igen
Opg. 804:
En ekspotentiel voksende funktion f, vokser med 25% når x tilvæksten er 1.
Hvad er fremskrivningsfaktoren svarende til:
X tilvæksten 1: 1*0,25= 1,25
X tilvæksten 2: 1,252=1,56
X tilvæksten ½: 1,250.5=1,12
X 0 0,5 1 1,5 2 4
f(x) 10
Opg. 804:
En ekspotentiel voksende funktion f, vokser med 25% når x tilvæksten er 1.
Hvad er fremskrivningsfaktoren svarende til:
X tilvæksten 1: 1*0,25= 1,25
X tilvæksten 2: 1,252=1,56
X tilvæksten ½: 1,250.5=1,12
X 0 0,5 1 1,5 2 4
f(x) 10
Skriv et svar til: En ekspontiel funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
