Matematik

Punkt på linje

24. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Linjen M har følgende ligning

M: 4x+6y=-3

Jeg skal bestemme et punkt på linjen M, der skal helst følge en lille forklaring på hvordan man gør det:-)

Svar #1
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Find funktionen for y: y=(-2/3)x-0.5

Så indsætter du bare en vilkårlig værdi for x og finder ud af hvad y så bliver. Så har netop x og y koordinaten for et punnkt. Valget af x er underordnet da der ikke er angivet nogen definitionsmængde.

Svar #2
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Hvis jeg har forståede det rigtig, så hedder et punkt på linjen
M: (-3/4 , -1/2)

Og Hældningskoeffcinten er (-2/3)

Svar #3
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Hældningskoeff. er god nok.

For alle punkter på linjen skal der gælde at de opfylder linjens ligning.

Dvs sæt (-3/4,-1/2) ind i ligningen og se efter om det giver -3

Hvis det ikke gør (højst sandsynligt) skal du finde punkter som opfylder linjen. Dette gøres lettest ved at sætte en af koordinaterne til 0 og så løse den.

Svar #4
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Nej du har ikke forstået mig helt rigtigt. Hvis du sætter -3/4 ind som x i den ligning jeg gav dig giver det da ikke -0.5.

Svar #5
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Jo :-) tak for hjælpen

Svar #6
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Faktisk giver det vist 0 så så et punkt på linjen må være (-3/4 ; 0)

Svar #7
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Vist 0 ?

Hvis jeg sætter (-3/4) ind på x plads (og ser bort fra de 6y) giver det -3

Og sætter (-1/2) ind på y plads (og ser bort fra de 4x)giver det -3

Er det ikke sådan man finder et punkt på en linje?


Svar #8
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Den nemmeste forklaring må være at antage at funktionen gælder for alle x og y.

Da x og y er løsninger til ligningen 4x+6y=-3, og man sætter x=0, kan man finde den anden løsning ved at isolere y. y=-3/6=-0.5

Løsningen er (0, -0.5)

Dernæst definerer du en funktion y=(-2/3)x-0.5, som netop må svare til alle løsninger y som funktion af x.

Pointen er altså at du betragter udtrykket som en ligning, og derefter som funktion. Funktionen må svare til den punktmængde der er løsning til ligningen 4x+6y=-3.

Svar #9
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Se venligst væk fra ovenstående svar. Jeg driller bare.. :-)

Svar #10
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Nej... det er ikke sådan du finder et punkt på en linje... du finder derimod et punkt på en linje ved at gøre som jeg viste :)

Svar #11
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Nu er jeg med,

(-3/4,0) er et punkt og (-3/4,0) er et andet punkt på samme linje

Hehe det tog lidt tid!

Tak!

Svar #12
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Undskyld

(0,-1/2) (-3/4,0)



Svar #13
24. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Exactly :)

Skriv et svar til: Punkt på linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.