Matematik

Partiel Integration

26. februar 2006 af pedie (Slettet)
Hej!
Hvordan bestemmer jeg vha. partiel integration, det ubestemte integral af:
f(x) = 2x * e^x


Svar #1
26. februar 2006 af pedie (Slettet)

Det der forvirrer mig, er at der står "f(x)" og ikke et integral med øvre og nedre værdi.

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Du skal finde en stamfunktion til f(x) = 2x * e^x, hvilket vi gør partielt:

[e^x*2x] - int[e^x*(2x)']dx

[e^x*2x] - 2*int[e^x]dx

[e^x*2x - 2*e^x]

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Om der står "Find en stamfunktion til funktionen f(x) = ...." er det samme som, hvis der stod et integraltegn foran funktionen

Svar #4
26. februar 2006 af pedie (Slettet)

Hvad så med den øvre og nedre grænse? hvad er de? Dem skal man vel bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2006 af Carsten_L (Slettet)

Ikke nødvendigvis, det kan jo sagtens være en ubestemt integrale, og i så fald skal du huske at tilføje en konstant C.

Skriv et svar til: Partiel Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.