Fysik
elektricitet, 1.g's opgaver
26. februar 2006 af
sandi (Slettet)
Heeej.. er igang med 2 opg jeg har lidt svært ved..den første delopgave i begge har jeg kunne løse, men resten uden held..
er der nogen der vil rette det jeg har lavet, og fortælle mig hvordan jeg løser de næste?? plzz :)
-----------
Opg 1)
Strømmen gennem en pære er 0,2 A
a) Hvor stor er den ladning, der strømmer igennem pæren i løbet af et minut?
Q= I * t
Q= 0,2 A * 60 s = 12 C
b) Hvor mange elektroner er der strømmet igennem pæren i løbet af et minut?
???
Opg 2)
En elektron har hastigheden 10^6 m/s
a) Hvor stor er elektronens kinetiske eneregi?
Ekin: ½*m*v^2
0,5*9,11*10^(-31) * (10^6)^2 = 4,55^(-19) J
b) Hvor stor en spænding skal der til for at bremse den?
???
-------
Håber virkelig nogen vil hjælpe mig :) mange taak
er der nogen der vil rette det jeg har lavet, og fortælle mig hvordan jeg løser de næste?? plzz :)
-----------
Opg 1)
Strømmen gennem en pære er 0,2 A
a) Hvor stor er den ladning, der strømmer igennem pæren i løbet af et minut?
Q= I * t
Q= 0,2 A * 60 s = 12 C
b) Hvor mange elektroner er der strømmet igennem pæren i løbet af et minut?
???
Opg 2)
En elektron har hastigheden 10^6 m/s
a) Hvor stor er elektronens kinetiske eneregi?
Ekin: ½*m*v^2
0,5*9,11*10^(-31) * (10^6)^2 = 4,55^(-19) J
b) Hvor stor en spænding skal der til for at bremse den?
???
-------
Håber virkelig nogen vil hjælpe mig :) mange taak
Svar #2
27. februar 2006 af Mani4 (Slettet)
opg. 1.)
a) strømstyrken(I) er lig hvor stor en ladning(q) der passerer tværsnittet af en ledning pr. sek.
I = q / t <=> q = I * t = 0,2A * 60s = 12A*s el. = 12C
b) du skal finde ud af hvor mange elektroner der løber igennem = hvor stor ladningen er.
I = q / t <=> q = I * t
Opg. 2.)
a) er rigtig, dog vil jeg tilføje at du burde finde en energi i elektronvolt(eV) 1eV = 1,6E^(-19)J
b) du benytter, E_kin = U_stop * e
du kender Ekin fra a). U er bremsespændingen mens e er elementarladningen(=1,6*10^(-19)C)
så er det bare at issolere U_stop
a) strømstyrken(I) er lig hvor stor en ladning(q) der passerer tværsnittet af en ledning pr. sek.
I = q / t <=> q = I * t = 0,2A * 60s = 12A*s el. = 12C
b) du skal finde ud af hvor mange elektroner der løber igennem = hvor stor ladningen er.
I = q / t <=> q = I * t
Opg. 2.)
a) er rigtig, dog vil jeg tilføje at du burde finde en energi i elektronvolt(eV) 1eV = 1,6E^(-19)J
b) du benytter, E_kin = U_stop * e
du kender Ekin fra a). U er bremsespændingen mens e er elementarladningen(=1,6*10^(-19)C)
så er det bare at issolere U_stop
Skriv et svar til: elektricitet, 1.g's opgaver
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
