Matematik

Ligning

28. februar 2006 af SexY_AngeL (Slettet)
Da jeg ikke ligefrem er genial til ligninger, mangler jeg hjælp hertil:

7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8

Jeg ved godt det med at x'erne skal samles på én side, men hvordan?

7,2x - 9,4 + 1,7x = 1,7x + 3,8 -1,7x??
Eller?

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2006 af eightx2 (Slettet)

7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8

Flyt 1,7x over på venstresiden (7,2x-1,7x)
Flyt derefter -9,4 over på højresiden (3,8+(-9,4))

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. februar 2006 af eightx2 (Slettet)

Rettelse: (3,8+9,4)

Svar #3
28. februar 2006 af SexY_AngeL (Slettet)

7,2x - 9,4 -1,7x = 3,8 + 9,4 -1,7x?

Hmm, sorry, men fatter det virkelig ikke. Altså jeg skal have alle x'erne samlet på venstreside? Så jeg skal minus 1,7 på begge sider, right? og så skal 9,4 over på den anden side også?

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af eightx2 (Slettet)

Prøv at følg dette:

7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8 <=>
7,2x - 1,7x - 9,4 = 1,7x - 1,7x + 3,8 <=>
5,5x - 9,4 = 3,8 <=>
5,5x - 9,4 + 9,4 = 3,8 + 9,4 <=>
5,5x = 13,2

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2006 af Mowsiii (Slettet)


7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8

Så skal du samle alle x'erne på venstre side sådan her:

7,2x-1,7x=3,8+9,4 (husk på at talene ændre fortegn når du flytter rundt på det.

Svar #6
28. februar 2006 af SexY_AngeL (Slettet)

Okay, så altså ifølge denne her:
7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8 <=>
7,2x - 1,7x - 9,4 = 1,7x - 1,7x + 3,8 <=>
5,5x - 9,4 = 3,8 <=>
5,5x - 9,4 + 9,4 = 3,8 + 9,4 <=>
5,5x = 13,2

Så fatter jeg på en måde godt systemet, men hvad gør jeg så nu? Dividere 13,2 med 5,5? For skal vel finde ud af hvad 1 x er, right? og det giver så 2,4. Så altså:
7,2x - 9,4 = 1,7x + 3,8 <=>
7,2x - 1,7x - 9,4 = 1,7x - 1,7x + 3,8 <=>
5,5x - 9,4 = 3,8 <=>
5,5x - 9,4 + 9,4 = 3,8 + 9,4 <=>
5,5x = 13,2
x = 2,4?

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2006 af Mowsiii (Slettet)

lige præcis

Svar #8
28. februar 2006 af SexY_AngeL (Slettet)

Fantastisk :) Tusind tak..

Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.