Matematik

bestemme koordinatsæt til linjes skæring med xy-planen

28. februar 2006 af malte1986 (Slettet)
jeg skal bestemme koordinatsættet til linjen m's skæringspunkt med xy-planen.

Man ved, at at linjen m er givet ved :

x= 16-16t
y= -16 + 16t
z= 200+ 20t

Mit problem er, at jeg ikke kender xy-planen...
Håber der er nogle der kan hjælpe mig ;)

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2006 af Peden (Slettet)

Hvilke z-koordinater findes indeholdt i xy planen?

Svar #2
28. februar 2006 af malte1986 (Slettet)

der er angivet nogle punkter.. det er en gadelygte man har med at gøre, og koordinaterne til denne er A(14, -14, 160) B(14,14,160) C(16,16,200)
D(16, -16, 200) og T(0,0,220)..Hvis det har nogen hjælp??

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2006 af kaki (Slettet)

er ikk sikker men skal du ikk først finde en parameterfremstilling og derefter x=y=0
derefter vil du få t'værdien som du så skal indsætte i z's t -værdi?????

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. februar 2006 af kaki (Slettet)

og det t'værdie du vil få skal du også indsætte i x og y og da y= x =0

vil de første skæringspunkter være (0,0,?) det er ihvert fald et forslå


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. februar 2006 af kaki (Slettet)

forslå=forslag

Svar #6
28. februar 2006 af malte1986 (Slettet)

mange tak skal du have.. - jeg prøver lykken.. - og tak for hjælpen

Svar #7
28. februar 2006 af malte1986 (Slettet)

jeg er bare ikke helt sikker på hvordan jeg bestemmer en parameterfremstilling ud fra det givne..

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. februar 2006 af Esmil (Slettet)

Malte forestil dig, at x-aksen løber på gulvet af dit værelse på den ene led, y-aksen på gulvet på den anden led, og endelig peger z-aksen direkte op i luften.
Nu er dit gulv det, man kalder xy-planen.

Jeg tror også du har misforstået Peden en smule. Hans indlæg var ment som hjælp til dig, ikke fordi han ville have hjælp.

Det Peden mener er: Hvad er z-koordinatet af alle punkter på xy-planen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. april 2006 af Georgia (Slettet)

Sidder med den samme opgave og kan heller ikke helt forstå hvordan man finder parameterfremstillingen for xy-planen..
...selvom man ved at z=0

Nogen der kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Du skal ikke bruge en parameterfremstilling af planen, det er meget bedre at regne med planens ligning - og den kender du jo.

Brugbart svar (0)

Svar #11
24. april 2006 af Georgia (Slettet)

gør jeg??

a(x-x0)+b(y-y0)+c(z)=0

kan ikke helt finde ud af hvilket punkt jeg skal bruge og jeg kender da heller ikke en normalvektor?? gør jeg??

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. april 2006 af Georgia (Slettet)

er der en anden der vil forklare mig det

Brugbart svar (0)

Svar #13
24. april 2006 af ibibib (Slettet)

Planens ligning er z=0

Skriv et svar til: bestemme koordinatsæt til linjes skæring med xy-planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.