Matematik
rumgeometri
02. marts 2006 af
Lene2005 (Slettet)
Hej...jeg er gået i stå i følgende opgave:
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen
x=t^2
y= t^3 - t , -2
-Bestem koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med koordinatsystemets akser samt til hvert af de punkter, hvori kurven har en tangent parallel med en af koordinatsystemets akser.
- Kurven afgrænser en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal.
På forhånd tak,
Lene
I et koordinatsystem i planen er en kurve givet ved parameterfremstillingen
x=t^2
y= t^3 - t , -2
-Bestem koordinatsættet til hvert af kurvens skæringspunkter med koordinatsystemets akser samt til hvert af de punkter, hvori kurven har en tangent parallel med en af koordinatsystemets akser.
- Kurven afgrænser en punktmængde, der har et areal. Beregn dette areal.
På forhånd tak,
Lene
Svar #2
02. marts 2006 af Lene2005 (Slettet)
jeg er kommet frem til at x og y skal sættes lig med 0 for at få skæringspunkterne med akserne og så skal jeg differentiere x og y og sætte dem lig med 0...
Svar #3
02. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Hvad er så problemet? Det lyder som om du har styr på hvordan det skal gøres.
Hvad er så problemet? Det lyder som om du har styr på hvordan det skal gøres.
Svar #4
02. marts 2006 af Lene2005 (Slettet)
Jeg vil gerne tjekke om det jeg har gjort i første sp. er korrekt. Desuden vil jeg gerne vide hvad jeg skal gøre i det næste sp. nemlig hvad grænserne er for at beregne arealet og hvorledes skal jeg integrere dem da de står hver for sig og ikke som en funktion.
Skriv et svar til: rumgeometri
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
