Matematik
Bevis ligning
03. marts 2006 af
Zista (Slettet)
Jeg skal bevise denne brøk, eller finde ud af hvad x er? Og kan ikke lige finde ud af det når det er en brøk?! Så kanm du forklare mig hvordan man gør det?
6
2
--- = 32
x
2
6
2
--- = 32
x
2
Svar #1
03. marts 2006 af Zista (Slettet)
Okay... det skulle have været 2 i sjette og 2. i x?? altså ophævet?!
Svar #3
03. marts 2006 af pdebes (Slettet)
mener du:
6^2
------ = 32
2^x
for hvis du gør, skal du gange 2^x over på den anden side af ligningen, og så dividere med 32. så får du.
6^2/32 = 2^x
så brug Ln. dvs.
Ln(6^2/32)=x*Ln(2)
<=>
Ln(6^2/32)/Ln(2)=x
6^2
------ = 32
2^x
for hvis du gør, skal du gange 2^x over på den anden side af ligningen, og så dividere med 32. så får du.
6^2/32 = 2^x
så brug Ln. dvs.
Ln(6^2/32)=x*Ln(2)
<=>
Ln(6^2/32)/Ln(2)=x
Svar #6
03. marts 2006 af Miarv (Slettet)
Forudsat jeg har forstået opgaven ret:
2^6/2^x=32 <=> 2^(6-x)=2^5 <=> 6-x=5 <=> x=1
2^6/2^x=32 <=> 2^(6-x)=2^5 <=> 6-x=5 <=> x=1
Skriv et svar til: Bevis ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
