Matematik
Bestem areal v. stamfunktioner
05. marts 2006 af
hln (Slettet)
Studentereksamen aug-sep. 04
opgave 4
en funktiom f er betsemt ved
f(x)= 2x^1.5 + 1 x større end o
i første kvadrant afgrænser grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjerne med ligningerne x=1 og x=4 en punktmængde M, der har et areal
Bestem v.h.a stamfunktioner araelet af M?
hvordan findes arealet?
Forstår ikke helt opgaven....
opgave 4
en funktiom f er betsemt ved
f(x)= 2x^1.5 + 1 x større end o
i første kvadrant afgrænser grafen for f, koordinatsystemets førsteakse og linjerne med ligningerne x=1 og x=4 en punktmængde M, der har et areal
Bestem v.h.a stamfunktioner araelet af M?
hvordan findes arealet?
Forstår ikke helt opgaven....
Svar #1
05. marts 2006 af km55 (Slettet)
Du skal integrere funktionen f(x). Herved får du F(x), som er funktionens stamfunktion. Ved hjælp af denne skal du bestemme arealet. Dvs. at grænserne 4 og 1 indsættes istedet for x i stamfunktionen.
Skriv et svar til: Bestem areal v. stamfunktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
