Matematik

differentering af en logoritmisk funktion

05. marts 2006 af Kbka (Slettet)
Hej.

Om en funktion f med regneforskrift
f(x)=a*ln(x) oplyses det, at f'(2)=3.
Bestem tallet a?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvorfor dette indlæg?

Svar #2
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

Brugbart, vil du uddybe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Vi skal ikke lave opgaven for dig (hvilket du bør være klar over) -- derfor min undren over indlægget.

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. marts 2006 af Duffy

"Om en funktion f med regneforskrift
f(x)=a*ln(x) oplyses det, at f'(2)=3.
Bestem tallet a?"

HVAD HAR DU REGNET INDTL NU?



Duffy

Svar #5
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

Nej Nej selvfølgelig ikke...

Jeg ønsker også bare et hint eller en forklaring... Jeg er kommet så langt at jeg skal regne tilbage, men er i tvivl om hvordan en differentering af en logoritmisk funktion ser ud..

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2006 af kraka (Slettet)

Hvis du nu prøver at skrive dine mellemregninger ind, samt et muligt løsningsforslag til dit problem, er jeg sikker på at du nok skal få hjælp.

Venlige hilsner

Svar #7
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

#6 Ingen mellemregninger endnu..

Spørgsmålet lyder vel bare på hvordan en differentering af en logoritmisk funktion ser ud?

Svar #8
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

Mener at huske at
f(x)=log(x)
f'(x)=1/x

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Der gælder, at

d[log(x)]/dx = 1/x

Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Korrekt! Du var lige lidt hurtigere end mig.

Svar #11
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

hvilket vil sige at a=6 da:

f(x)=a*ln(x)
f'(x)=3
f'(x)=a/x <=> f'(2)=a/2

Enig?

Svar #12
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

rettelse

2. linje
f'(2)=3

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. marts 2006 af jammal (Slettet)

Undskyld jeg spørger, men hvorfra får i jers log(x) fra ?

Han har f(x) = a * ln(x)

ln(x) differentieret giver 1/x..! så ganger man bare med a så har man f'(x)

Svar #14
05. marts 2006 af Kbka (Slettet)

log(x) eller ln(x), regne reglen er jo den samme..

Brugbart svar (0)

Svar #15
05. marts 2006 af Duffy

f(x)=a*ln(x) oplyses det, at f'(2)=3.

f'(x) = a/x med f'(2)=3 giver dette

ligningen


3 = f'(2) = a/2

dvs

3 = a/2

3·2 = a

a = 6



Duffy

Skriv et svar til: differentering af en logoritmisk funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.