Fysik

tryk

07. marts 2006 af topra (Slettet)
hvis jeg skal lave 5 bar om til atm og jeg ved at 1 bar = 0.98692 atm, så er det bare: 5 bar * 0.98692 = 4,93 atm.
Men hvilken enhed skal bag på 0.98692?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af Einsteinium (Slettet)

Ingen.. Når du bare omregner sådan, så behøver du bare at skrive 5*0.98692... og så atm på bagefter.

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2006 af TF (Slettet)

Husk at enhederne også skal passe i ligninger, dvs. være ens på hver side af lighedstegnet.

Dvs når 1 bar = 0.98692 atm er omregningsfaktoren k = 0.98692 [atm / bar]
p[atm]=k[atm / bar]*x[bar] ergo passer det at [bar] =[bar]

Svar #3
07. marts 2006 af topra (Slettet)

Så det er sådan her:

5 bar * 0.98692 atm/bar= 4,93 atm

Bare for at være 100% sikker :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2006 af TF (Slettet)

ja, for hvis du alene kigger på enheder fås:
[bar] * [atm/bar] = [atm].
Dvs. at [atm] = [atm]. Passer.

Svar #5
07. marts 2006 af topra (Slettet)

Sejt, tak for det. Er ikke så god til det med enheder endnu ...

Skriv et svar til: tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.