Matematik

haster. at sætte lig med hinanden:

07. marts 2006 af karolinen (Slettet)
hvordan er det lige man sætte det her lig med hinanden:
y=ax+b

35=1,6176x+33,3824
og
21=1,6190x+19,381


jeg skal finde skæringspunktet til sidst.
HELP!

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

øøh undskyld jeg siger dette men, jeg går ud fra at du har beregnet linjens ligning( fra din anden tråd), skriv lige de rigtige ligningerne ind så kan jeg godt hjælpe dig...

Svar #2
07. marts 2006 af karolinen (Slettet)

dnadan -
jamen jeg er fuldstændig lost!
jeg har fundet frem til hvad y, ax og b er. er det ikke nok?

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm vent lidt så... jeg fandt ligningen for m i din sidste tråd

y=35/34x-35/34

prøv at regne ligningen for n ud på samme måde som jeg gjorde i den gamle tråd, skriv måden du regner den på ind her så skal jeg nok guide dig igennem resten:)

Svar #4
07. marts 2006 af karolinen (Slettet)

jeg forstår slet ikke hvad du lige har lavet! aner ikke hvor du har de tal fra.

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

hmmm du finder a for m således:

a=(35-0)/(35-1)=35/34

nu findes du linjens ligning:
y-y0=a(x-x0)

y-35=35/34(x-35)<=> y= 35/34x-35/34

Prøv nu at finde linjens ligning for n...

( dette er taget fra din gamle tråd)

Svar #6
07. marts 2006 af karolinen (Slettet)

når man har de to lingninger, hvad gør man så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
07. marts 2006 af dnadan (Slettet)

man bruger enten substitionsmetoden(isolere enten y eller x, og dermed indsættes dette i den anden ligning, og så har du jo fundet enten y-værdien eller x-værdien, så burde den sidste værdi ikke være et problem)

man kan også bruge lige store koeficienters metode(dvs. at gøre sådan at enten y eller x er lige store i ligninger, hvorefter x/y værdien kan findes)

Skriv et svar til: haster. at sætte lig med hinanden:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.