Kemi
Hvor mange mol? Haster...
08. marts 2006 af
prøverlige (Slettet)
Betragt følgende reaktion
Mg + H2SO4 --> H2 + MgSO4
m(Mg) = 0,120 g
M(Mg) = 24,305 g/mol
dvs n(Mg) = m(Mg)/M/Mg) = 4,94E-3 mol
Det er 1M svovlsyre (H2SO4).
M(H2) = 2,02 g/mol
Hvor mange mol H2 dannes ved reaktionen?
Hvem kan hurtigt hjælpe mig med den?
Mg + H2SO4 --> H2 + MgSO4
m(Mg) = 0,120 g
M(Mg) = 24,305 g/mol
dvs n(Mg) = m(Mg)/M/Mg) = 4,94E-3 mol
Det er 1M svovlsyre (H2SO4).
M(H2) = 2,02 g/mol
Hvor mange mol H2 dannes ved reaktionen?
Hvem kan hurtigt hjælpe mig med den?
Svar #1
08. marts 2006 af Marrq (Slettet)
Jeg kan da prøve...
Eftersom at Mg og H2 reagerer 1:1, må n(Mg) = n(H2).
Eftersom at Mg og H2 reagerer 1:1, må n(Mg) = n(H2).
Skriv et svar til: Hvor mange mol? Haster...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
