Matematik
5^x + 4^x = 100
09. marts 2006 af
TaCsrer (Slettet)
Er der nogen der vil lege med denne?
5^x + 4^x = 100
//Thomas
5^x + 4^x = 100
//Thomas
Svar #2
09. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Den kan ikke løses analytisk. Det letteste er nok at bruge lommeregneren til at beregne en løsning numerisk.
Svar #4
09. marts 2006 af TaCsrer (Slettet)
Nu er det her en hygge opgave som bare står på tavlen og det er meningen at vi skal løse den på talven, hvis vi kan.
Jeg kan ikke og syntes derfor at ville være sjovt at spørge jer om i kan ;-)
//Thomas
Jeg kan ikke og syntes derfor at ville være sjovt at spørge jer om i kan ;-)
//Thomas
Svar #5
09. marts 2006 af TF (Slettet)
Ok, det tog lidt assosiationsarbejde.
Jeg tror du skal tænke på pythagoras.
Et eksempel på en retvinklet trekant er 3-4-5 trekanten eller 6-8-10 trkanten nu da 5^x+4^x=10^2
Skulle det være tilfældet er 4^(x/2) = 6 => x/2*ln(4)=ln(6)=> x =ln(6)/ln(2)
test lige at 5^(x/2) = 8.
Dejlig opgave der pirrer abstraktionsevnen.
Jeg tror du skal tænke på pythagoras.
Et eksempel på en retvinklet trekant er 3-4-5 trekanten eller 6-8-10 trkanten nu da 5^x+4^x=10^2
Skulle det være tilfældet er 4^(x/2) = 6 => x/2*ln(4)=ln(6)=> x =ln(6)/ln(2)
test lige at 5^(x/2) = 8.
Dejlig opgave der pirrer abstraktionsevnen.
Skriv et svar til: 5^x + 4^x = 100
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
