Matematik

Ulighed

09. marts 2006 af mmhi (Slettet)
Hej
jeg skal løse uligheden f(x)= eller mindre end g(x).
Vil nogen hjælpe mig?

Tak for på forhånd

Svar #1
09. marts 2006 af mmhi (Slettet)

Ulighederne hedder f(x)= 0,25x^2-x+2 og g(x)=1/3x+3

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. marts 2006 af dnadan (Slettet)

den nemmeste metode til at løse denne form for opgave, er ved at tegne graferne på lommeregneren eller. lignende. Og derved se hvornår g(x) er lig eller mindre end f(x)

Svar #3
09. marts 2006 af mmhi (Slettet)

jeg har prøvet at tegne dem på lommeregneren men det fungerer ikke. Kan du præcis fortælle mig hvordan jeg gør det, for så kan jeg se om jeg gør noget forkert.

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Hvilken lommeregner har du?

Nå men her er et plot hvis du kommer videre:


http://peecee.dk/?id=31462

Husk at det du søger er skæringspunkter mellem de to funktioner.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2006 af Sentinox (Slettet)

Nå det sert ikke ud som om min eksport virkede så godt.

For en god ordens skyld, er det g(x) der er den rette linie, på ovenstående link.

//Sentinox

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Du har de to funktioner

f(x) = 1/4*x² - x + 2

g(x) = 1/3*x + 3

Først sættes de lig hinanden:

f(x) = g(x) =>
1/4*x² - x + 2 = 1/3*x + 3 =>
1/4*x² - x + 2 - 1/3*x - 3 = 0 =>
1/4*x² - 4/3*x - 1 = 0.

Efter at have løse denne andengradsligning, kan du bruge at grafen for f er en parabel, hvor ``grenene'' vender opad (koefficienten foran x² er positiv).

Svar #7
09. marts 2006 af mmhi (Slettet)

jeg har texas instruments ti-83 plus.
Men jeg kan prøve hjemmesiden.

Svar #8
09. marts 2006 af mmhi (Slettet)

Hvordan tegnede du denne ind? den er godt nok fin. Den vedlægger jeg min aflevering. Men hvordan gør jeg på lommeregneren?

Svar #9
09. marts 2006 af mmhi (Slettet)

hvordan ser jeg hvad der er førstekoordinaten? det skal jeg jo bruge til at bestemme ligningen for tangenten, ikke.

Skriv et svar til: Ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.