Fysik

Lastbil på vej

15. december 2003 af Weeelo (Slettet)
En lastbil kører halvdelen af en vejstrækning med 30 km/h.

a) Hvor stærkt skal den køre på den anden halvdel af turen, for at den i gennemsnit har kørt med 40 km/h?

b) Hvor stærkt skal den køre på den anden halvdel af turen, for at den i gennemsnit har kørt med 60 km/h?


Hva fanden..? Jeg har fundet ud af at det i hvert fald ikke er simpel gennemsnitsregning.. Nogle der lige kan forklare det for mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Hvad er afstanden, tiden en eller anden parameter som kan bruges, har svært ved at forestille mig det skulle være det hele...

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2003 af Katrine (Slettet)

a) 50?
b) 90?

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

>>
a) 50?
b) 90?


Hvor kommer det fra, ingen oplysninger om tiden eller strækningen. Hvad jeg kan se, så må hastigheden logisk nok blive større, såvel som tiden må blive mindre, andet kan man ikke så uden nogen flere oplysninger...

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2003 af Katrine (Slettet)

Nu er det jo et meget nemt spørgsmål. En lastbil har kørt halvdelen af en tur, og for at få gennemsnitshastigheden op, må den jo logisk nok køre hurtigere. Jeg gjorde det, at jeg tog det dobbelte af 40 = 80, trak 30 fra og fik 50. Det samme ved den næste.

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Du skrev jo bare svarene, men ingen forklaring, han ville have forklaring, ikke et resultat... Men dit resultat er ikke korrekt! Man er nødt til at bruge nogle værdier, jeg har fået det til ca. 60 km/h...

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2003 af Katrine (Slettet)

Nå for pokker.. hehe.. Men så kan man jo ikke ret godt regne det ud, når han ikke giver andre parametre.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2003 af Sbryld (Slettet)

Løst med symboler:

V: gennemsnitsfarten
W: Farten på første del
U: Farten på anden del

Da V=S/t => V=(2*s)/((W/S)+(U/S)) <=> V=(2*U*W)/(U+W) => U=(-V*W)/(V-2*W). Håber det var svar nok...

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. december 2003 af SP anonym (Slettet)

Svarene er 60 km/t og den anden kan ikke lade sig gøre...

sorry men gider ikke at forklare dem lige nu! Hvis dine problemer ikke er løst, så skal jeg selvf. nok hjælpe!

Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2008 af Lauws (Slettet)

Din formel giver ikke mening Sbryld. Jo højere en gennemsnitshastighed du har, jo lavere vil din fart på anden strækning være. Temmelig ulogisk. Det er fordi du antager, at tiden skal være den samme.
Hvorfor skulle han ikke kunne opnå en gennemsnitshastighed på 60 km/h eller højere. Det kræver blot at han kører hurtigere og hurtigere.

Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2008 af Lauws (Slettet)

Jeg må lige rette mig selv. Sbryld har rent faktisk løst opgaven korrekt. Der var mange i min klasse der røg i med begge ben. Men lad mig forklare hvorfor du ikke kan opnå en gennemsnitsfart på 60km/h hvis du kører 30km/h på halvdelen af strækningen.

Hvis du har en strækning på 60 km og du bruger en time på at køre de 30, hvor får du så tiden til at køre de resterende 30 km hvis du vil have en gennemsnitsfart hvor du kører 60 km på en time?

Skriv et svar til: Lastbil på vej

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.