Matematik
Funktion
12. marts 2006 af
SaabCabriolet (Slettet)
Hejsa! Ville være dejligt at få hjælp til følgende opgave. På forhånd tak!
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=-x^2+4x, xeR.
Tegn grafen for f og angiv en ligning for tangenten t til grafen i punktet med koordinatsættet (3,f(3)).
Beregn vinklerne i dne trekant, som t danner sammen med koordinatakserne.
En funktion f er bestemt ved:
f(x)=-x^2+4x, xeR.
Tegn grafen for f og angiv en ligning for tangenten t til grafen i punktet med koordinatsættet (3,f(3)).
Beregn vinklerne i dne trekant, som t danner sammen med koordinatakserne.
Svar #1
12. marts 2006 af iinnaj (Slettet)
tegn grafen giver vel sig selv.
når du skal finde tangenten når x=3 differentierer du funktionen og får
f´(x)=
derefter sætter du 3 ind i funktionen, så du får hældningen når x=3
f´(3)=
Find den tilsvarende y værdi til x=3 ved at sætte den ind i f(x)
så kan du bestemme ligningen ved hjælp af liniens ligning da du nu har et punkt og hældningen.
når du skal finde tangenten når x=3 differentierer du funktionen og får
f´(x)=
derefter sætter du 3 ind i funktionen, så du får hældningen når x=3
f´(3)=
Find den tilsvarende y værdi til x=3 ved at sætte den ind i f(x)
så kan du bestemme ligningen ved hjælp af liniens ligning da du nu har et punkt og hældningen.
Skriv et svar til: Funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
