Matematik
Vinkel mellem vektorer
12. marts 2006 af
Quasar (Slettet)
Hej
Har parameterfremstillinger for to linjer, og skal bestemme vinklen mellem disse. Jeg bestemmer da vinklen mellem retningsvektorerne (3,-1) og (-2,4) og får 135 grader.
Jeg skal bestemme såvel den spidse som den stumpe vinkel mellem linjerne. Den stumpe vinkel er 135 grader, men der er da ikke en spids vinkel mellem linjerne?
Har parameterfremstillinger for to linjer, og skal bestemme vinklen mellem disse. Jeg bestemmer da vinklen mellem retningsvektorerne (3,-1) og (-2,4) og får 135 grader.
Jeg skal bestemme såvel den spidse som den stumpe vinkel mellem linjerne. Den stumpe vinkel er 135 grader, men der er da ikke en spids vinkel mellem linjerne?
Svar #1
12. marts 2006 af sontas (Slettet)
Jo, der er altid en spids og en stumpvinkel mellem to rette linjer, hvis de ikke er ortogonale. Du finder den spidse vinkel af (lav en tegning af situationen for at overbevise dig selv) :
2*135grader + 2A = 360<=> 2A = 90 <=>
A = 45grader hvor A er den spidse vinkel mellem de to linjer.
2*135grader + 2A = 360<=> 2A = 90 <=>
A = 45grader hvor A er den spidse vinkel mellem de to linjer.
Skriv et svar til: Vinkel mellem vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
