Matematik
Dum ligning..
13. marts 2006 af
miephantazy (Slettet)
Håber der er en som kan hjælpe mig..Jeg skal løse denne ligning:
50= 0.94654* x^0,54009
50/0,94654= x^0,54009...
så kan jeg ikke rigtig komme videre.. Er det noget med log eller ln?
50= 0.94654* x^0,54009
50/0,94654= x^0,54009...
så kan jeg ikke rigtig komme videre.. Er det noget med log eller ln?
Svar #1
13. marts 2006 af Duffy
Din ligning er på formen
y = b*x^a
er
x = (y/b)^(1/a)
Indsæt dine tal for a, b og y
og du får ved udregning
x = 1548.446442
Duffy
y = b*x^a
er
x = (y/b)^(1/a)
Indsæt dine tal for a, b og y
og du får ved udregning
x = 1548.446442
Duffy
Svar #2
13. marts 2006 af miephantazy (Slettet)
Tak skal du have... Hvorfor skal jeg dividere en med a?
Svar #3
13. marts 2006 af Molle (Slettet)
Hvis der havde stået x^3 ville du have taget kubikroden på begge sider.
kubikroden af x kan også skrives som x^(1/3) læses "x i en tredjedel".
Altså
3.rod(x) = x^(1/3)
Således regnes ligningen altså med tallene:
50 = 0,94654*x^0,54009
50/0,94654 = x^0,54009
(50/0,94654)^(1/0,54009) = (x^0,59009)^(1/0,54009)
1548,446442 = x
kubikroden af x kan også skrives som x^(1/3) læses "x i en tredjedel".
Altså
3.rod(x) = x^(1/3)
Således regnes ligningen altså med tallene:
50 = 0,94654*x^0,54009
50/0,94654 = x^0,54009
(50/0,94654)^(1/0,54009) = (x^0,59009)^(1/0,54009)
1548,446442 = x
Skriv et svar til: Dum ligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
