Matematik
ligning for tangent
14. marts 2006 af
cs1256 (Slettet)
Jeg skal bruge al den hjælp jeg kan få her, er gået helt død..
Bestem en ligning for tangten til grafen for f(x) = kvardratrod2x-3 i punktet (6,f(6)).
Håber nogle kan hjælpe? :)
Bestem en ligning for tangten til grafen for f(x) = kvardratrod2x-3 i punktet (6,f(6)).
Håber nogle kan hjælpe? :)
Svar #1
14. marts 2006 af lany (Slettet)
Start med at finde hældningen for tangenten, dvs. f skal differentieres....
Svar #2
14. marts 2006 af Draagslag (Slettet)
Du skal benytte formlen
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvor x0 = 6
Du skal altså først differentiere din f, og herefter indsætte...
Er dette svar nok?
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvor x0 = 6
Du skal altså først differentiere din f, og herefter indsætte...
Er dette svar nok?
Svar #3
14. marts 2006 af Deschain (Slettet)
Brug tangentligningen
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Differentier sqrt(2x-3) og indsæt 6 i stedet for x, så har du f´(x0).
Så indsætter du 6 i f(x) og finder f(x0).
Til sidst indsætter du f'(x0), f(x0)og x0 i tangentligningen og finder ligningen for din tangent.
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0)
Differentier sqrt(2x-3) og indsæt 6 i stedet for x, så har du f´(x0).
Så indsætter du 6 i f(x) og finder f(x0).
Til sidst indsætter du f'(x0), f(x0)og x0 i tangentligningen og finder ligningen for din tangent.
Skriv et svar til: ligning for tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
