Matematik
Tangent ligning
15. marts 2006 af
mda (Slettet)
Sidder lige og forbereder mig til terminsprøve i morgen, men....
P1: y=2x^2-3x-8
P2: y=-x^2+6x+4
Jeg har fundet ligningen til tangenten t1 til parablen P1. Den er y=5x-16
Skal nu finde:
P2 har tangent t2 med samme hældn. som t1
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2
Har prøvet alt muligt det kommer ingen vejne.
På forhond tak
mda
P1: y=2x^2-3x-8
P2: y=-x^2+6x+4
Jeg har fundet ligningen til tangenten t1 til parablen P1. Den er y=5x-16
Skal nu finde:
P2 har tangent t2 med samme hældn. som t1
Bestem koordinatsættet til røringspunktet for tangenten t2
Har prøvet alt muligt det kommer ingen vejne.
På forhond tak
mda
Svar #1
15. marts 2006 af sigmund (Slettet)
Røringspunktet findes ved at udnytte at y'(x) = 5 i røringspunktet.
Skriv et svar til: Tangent ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
