Matematik

Differentiering

15. marts 2006 af La Tigresse (Slettet)
Hej!
Har siddet med dette i noget tid, men er simpelthen så dårlig til det. HJÆLP.
De to funktioner, der skal differentieres hedder:
f(x) = 1/x-2

og

f(x) = 2sin(x)-1

Tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

Den første: (står der 1/(x-2) eller (1/x)-2?)

f(x)=1/(x-2)=(x-2)^-1 => f'(x)=-(x-2)^-2 = -1/(x-2)^2

f(x)=(1/x)-2 => ln(x)-2x

f(x)=2sin(x)-1 => f'(x)=2cos(x)-x


Hvis du kigger i din formelsamling, er det altså meget enkelt at udregne!

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#1:
Det mener du vist ikke!

f(x) = 1/x-2 =>
f'(x) = log(x) [= ln(x)]

g(x) = 1/(x-2) =>
g'(x) = -1/(x-2)^2

h(x) = 2*sin(x)-1 =>
h'(x) = 2*cos(x)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2006 af allan_sim

#2.

Hmm....

f(x) = 1/x - 2
f'(x) = -1/(x^2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

Fuck hvor stiv er jeg. Har siddet og blandet differentialregning og integralregning. Tanketorsk. Det er nok, fordi jeg selv sidder med nogle integrationsopgaver og så kommer jeg til at blande lidt rundt. Tak for rettelsen! Skal ikke ske igen!

Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#3:
Hmm ... tror bare jeg skal gå i seng nu -- pinligt!

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

#3

Ja hvad er der nu i vejen med den? Den er da meget rigtig i mine øjne!

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

#6

Kom lige til at kigge på din i #3. Den er rigtig i hvert fald. Skal også bare i seng, tror jeg :P

Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#6:
Jeg hoppede i integrations-/differentiationsfælden, ligesom dig;

S[1/x]dx = log(x) + C

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. marts 2006 af bif (Slettet)

#8: Næh!! Nok snarere for meget 1)

1) Spiritus: Absinth King of Spirits GOLD, Absolut Vodka og Jägermeister.

bif

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

#8

NEJ.

S[1/x]dx = ln(x) + C

Nu skal du vist i seng.

(log(x))' = 1/(x*ln(10)) = 1/(x*log(e))

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Det er nu rigtig nok det jeg skriver! Det er kun på gymnasieniveau, at man bruger [den åndssvage] betegnelse[n] ln for den naturlige logaritme -- på uni. bruges betegnelsen log.

Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

okay så I slår alle logaritmefunktioner over en kam og skriver log eller hvad? burde man så ikke skrive grundtallet? Ellers kunne det jo være alle mulige slags logaritmer. For mig er log med grundtallet 10 og ln med e som grundtal. Ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Nej, for som matematiker interesserer man sig ikke for andet end den naturlige logaritme, så det er underforstået hvad der menes med ``log''.

_Nu_ vil jeg i seng. Godnat!

Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2006 af filleellif (Slettet)

Fair nok. Den er skam også interessant nok i sig selv. Ja sov godt. Jeg vil lige kigge på noget demografi :S

Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.