Matematik
Haser! Differentiering af ln.
16. marts 2006 af
HamFraTv (Slettet)
Jeg sidder med en opgave, som vel egentlig er ret nem. Jeg kan bare ikke lige gennemskue den!
Jeg skal finde f'(t) af følgende formel:
f(t) = 20+150*(8t+1)
Jeg kom frem med noget i retningen af:
f'(t) = 150*(1/8t+1)
... men jeg tvivler på, at den er rigtig!
Vær flink at svare hurtigst muligt!!! Skal afleveres i morgen!
Jeg skal finde f'(t) af følgende formel:
f(t) = 20+150*(8t+1)
Jeg kom frem med noget i retningen af:
f'(t) = 150*(1/8t+1)
... men jeg tvivler på, at den er rigtig!
Vær flink at svare hurtigst muligt!!! Skal afleveres i morgen!
Svar #1
16. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
UNDSKYLD!!!
DET ER MIG IGEN... FEJL I OVENSTÅENDE:
Den hedder:
f(t) = 20+150*ln(8t+1)
DET ER MIG IGEN... FEJL I OVENSTÅENDE:
Den hedder:
f(t) = 20+150*ln(8t+1)
Svar #4
16. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
Nåh ja. Never mind... Fordi det er en sammensat funktion. Så når man differentierer den indre bliver den 8, som man så ganger med de 150:
f'(t)= 150*(1/(8t+1))*8 = 1200/(8t+1)
f'(t)= 150*(1/(8t+1))*8 = 1200/(8t+1)
Skriv et svar til: Haser! Differentiering af ln.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
