Matematik
Udregning
16. marts 2006 af
Loco2 (Slettet)
Jeg skal løse den her:
1/2((2/3)*(4/7)+(1/7)*(1/2))
Jeg skriver det med tekst hvad jeg gør, da det er nemmere.
Da jeg ikke behøver at finde fællesnævner endnu da det er gange styk. Det første gange sted i parentesen ganger jeg tæller med tæller og nænner med nævner. og får (8/21) det samme med det andet gange sted og får
(1/14) nu bliver jeg nødt til at have fælles nævner da der er + imellem
derfor ganger jeg det første led med 2 og andet led med 3 og får
(16/42)+(3/43)
1/2 skal vi ha frem igen
1/2(16/42)+(3/42)
nu har jeg fået det til 1/2(19/42)
hva skal jeg gør nu, resultatet skulle meget gerne lægge omkring 19/84
på forhånd tak
1/2((2/3)*(4/7)+(1/7)*(1/2))
Jeg skriver det med tekst hvad jeg gør, da det er nemmere.
Da jeg ikke behøver at finde fællesnævner endnu da det er gange styk. Det første gange sted i parentesen ganger jeg tæller med tæller og nænner med nævner. og får (8/21) det samme med det andet gange sted og får
(1/14) nu bliver jeg nødt til at have fælles nævner da der er + imellem
derfor ganger jeg det første led med 2 og andet led med 3 og får
(16/42)+(3/43)
1/2 skal vi ha frem igen
1/2(16/42)+(3/42)
nu har jeg fået det til 1/2(19/42)
hva skal jeg gør nu, resultatet skulle meget gerne lægge omkring 19/84
på forhånd tak
Svar #1
16. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
Du skal gange ind i parantesen, så de to brøker bare står over for hinanden:
1/2 * 19/42 = 19/84
(1*19 = 19)
(2*42 = 84)
1/2 * 19/42 = 19/84
(1*19 = 19)
(2*42 = 84)
Svar #2
16. marts 2006 af Marrq (Slettet)
Du skal da bare sige
1/2 * (19/42)
dvs.
0.5 * 19 / 42.
Du kan så vælge at gange den halve med 19, eller nemlig at gange 42 med 2, så får du nemlig resultatet 19/84.
1/2 * (19/42)
dvs.
0.5 * 19 / 42.
Du kan så vælge at gange den halve med 19, eller nemlig at gange 42 med 2, så får du nemlig resultatet 19/84.
Skriv et svar til: Udregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
