Matematik
2 skæringspunkter
16. marts 2006 af
Jacoblp (Slettet)
Hej! Jeg har fået til opgave at beregne en ret linies to skæringspunkter, med en cirkel!
Den rette linies forskrift er y = 3x+12
Og cirklens ligning har jeg omskrevet til
(x-3)^2 + (y-6)^2 = 5^2!
Mit spørgsmål er så, hvordan er fremgangsmåden til at beregne de 2 skæringspunkter, som den rette linie åbenbart har med cirklen!
Håber nogle vil og kan hjælpe!
Med venlig hilsen
Jacob
Den rette linies forskrift er y = 3x+12
Og cirklens ligning har jeg omskrevet til
(x-3)^2 + (y-6)^2 = 5^2!
Mit spørgsmål er så, hvordan er fremgangsmåden til at beregne de 2 skæringspunkter, som den rette linie åbenbart har med cirklen!
Håber nogle vil og kan hjælpe!
Med venlig hilsen
Jacob
Svar #1
16. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Indsæt linjens ligning i cirklens ligning, så får du en ligning af grad 2 i x. Løs denne for de to x-værdier og indsæt så disse i linjens ligning. Så har du koordinatsættene til de to skæringspunkter.
Skriv et svar til: 2 skæringspunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
