Matematik
Ligning
29. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hvordan løses ligningen: x^2-4/x-2=(x+2)(x+1)?? Jeg har prøvet, men ender med 3.grads-ligninger........
Ligningen 12/x^2 + 16/x-2 = 0 volder mig også en del problemer......
Ligningen 12/x^2 + 16/x-2 = 0 volder mig også en del problemer......
Svar #1
29. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Så galt går det nu vist ikke - du ender med en andengradsligning, men den har dog komplekse rødder.
Gang parentesen på højresiden ud og saml det hele på venstresiden. Multiplicér på begge sider med x (idet du fra starten forudsætter x forskellig fra nul) og du ender med en "pæn" andengradsligning.
For den anden ligning er teknikken den samme - multiplicer blot igennem med x^2 hér...
vh,
Anders.
Gang parentesen på højresiden ud og saml det hele på venstresiden. Multiplicér på begge sider med x (idet du fra starten forudsætter x forskellig fra nul) og du ender med en "pæn" andengradsligning.
For den anden ligning er teknikken den samme - multiplicer blot igennem med x^2 hér...
vh,
Anders.
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
