Matematik
Differentiering af 7,5x + (27500/x)
20. marts 2006 af
HamFraTv (Slettet)
Når jeg differentierer flg funktion:
f(x) = 7,5x + (27500/x)
får jeg:
f'(x) = 7,5 - (27500/x^2).
Kan det være rigtigt??
------
Jeg skal nu bestemme monotoniforholdene for f - altså hvor f'(x) = 0.
Det passer med, at der er et hul i definitionsmængden i x=0. Men når jeg prøver at løse ligningen:
7,5 - (27500/x^2)
så går det vist galt... jeg ender ud med x=-22,11. Og f'(-22,11)=-48,8 - dette skulle jo blive 0!
Gør jeg tingene rigtigt? Er det bare, fordi der ikke er nogen løsning på f'(x)=0?
f(x) = 7,5x + (27500/x)
får jeg:
f'(x) = 7,5 - (27500/x^2).
Kan det være rigtigt??
------
Jeg skal nu bestemme monotoniforholdene for f - altså hvor f'(x) = 0.
Det passer med, at der er et hul i definitionsmængden i x=0. Men når jeg prøver at løse ligningen:
7,5 - (27500/x^2)
så går det vist galt... jeg ender ud med x=-22,11. Og f'(-22,11)=-48,8 - dette skulle jo blive 0!
Gør jeg tingene rigtigt? Er det bare, fordi der ikke er nogen løsning på f'(x)=0?
Svar #1
20. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
(Jeg manglede naturligvis at skrive "=0" i den 5. sidste linie)
Svar #2
20. marts 2006 af TorbenClausen (Slettet)
Hej.
7,5 - (27500/x^2) = 0 <->
7,5 = 27500/x^2 <->
-x^2 + 27500/7,5 = 0
x = 60,553 og x = -60,553
Håber det hjælper dig.
7,5 - (27500/x^2) = 0 <->
7,5 = 27500/x^2 <->
-x^2 + 27500/7,5 = 0
x = 60,553 og x = -60,553
Håber det hjælper dig.
Svar #4
21. marts 2006 af HamFraTv (Slettet)
Mange tak... Jeg må have været mentalt fraværende, da jeg prøvede at isolere x! Men tak, det hjalp mig videre!
Skriv et svar til: Differentiering af 7,5x + (27500/x)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
