Matematik

Endnu en ligning!

21. marts 2006 af Jelly (Slettet)
Hej matematikere,

Kan I hjælpe mig med følgende ligning så jeg kan få et pænt resultat 9.
Ligningen er:
2^x=512

Jeg har gjort:

x*log(2)=log(512)

x=log(512) / log(2)

Hvordan kommer jeg videre herfra?

På forhånd tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

Tjah, hvis jeg nu fortæller dig, at

512 = 2^9

kan det være du kan se hvor x er lig med.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. marts 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Du skal regne det på din lommeregner med mindre du vil approximere den, men er universitetsstof.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Det er nu ikke korrekt, at det er universitetsstof.

Svar #4
21. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Det er uden hjælpemidler...men nej det er ikke UNI stog får jeg udfra:)

Svar #5
21. marts 2006 af Jelly (Slettet)

*stof

Svar #6
21. marts 2006 af Jelly (Slettet)

*går :P Det går godt..!

Svar #7
21. marts 2006 af Jelly (Slettet)

så er det vel

x= log(2^9) / log(2)
x= 9*log(2)/log(2)
x = 9

ik?

Brugbart svar (0)

Svar #8
21. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Geviste!

Svar #9
21. marts 2006 af Jelly (Slettet)

Takker :-)

Skriv et svar til: Endnu en ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.