Kemi
Standardtilstand
21. marts 2006 af
Micc_86 (Slettet)
Jeg sidder her og (prøver) på at lave en opgave, men er gået fuldstændig død ved en opgave, som ellers ikke skulle være så svær D:
Jeg har følgende reaktion:
Al(OH)3(s) + 3 H30+(aq) -> Al3+(aq) + 6H20(l)
Spørgsmål:
Kan reaktionen forløbe frivilligt i standardtilstanden ved 80'C?
Hvilken formel er det liige jeg skal have fat i?!?! :Z
Jeg har følgende reaktion:
Al(OH)3(s) + 3 H30+(aq) -> Al3+(aq) + 6H20(l)
Spørgsmål:
Kan reaktionen forløbe frivilligt i standardtilstanden ved 80'C?
Hvilken formel er det liige jeg skal have fat i?!?! :Z
Svar #1
21. marts 2006 af chrisjorg (Slettet)
Kunne det have noget at gøre med 'Gibbs free energy' som giver anledning til en formel for 'a spontaneous reaction'?
dG=dH-TdS
Men den kræver at du kender entropien for reaktionen, plus reaktinsentalpien...
dG=dH-TdS
Men den kræver at du kender entropien for reaktionen, plus reaktinsentalpien...
Svar #2
21. marts 2006 af Seamless (Slettet)
Det er lige præcis den formel, du skal bruge :)
Var oppe i den opgave til terminsprøven idag!
Var oppe i den opgave til terminsprøven idag!
Svar #3
21. marts 2006 af Micc_86 (Slettet)
Yes, okai - jeg har kendskab til kemisk termodynamik, men det er bare så hulens lang tid siden at vi har regnet med det, at jeg er lidt forvirret :S
Så man beregner bare delta-Sm og delta-Hm og plotter det ind i formlen:
delta-Gm = delta-Hm + 298,15K*delta-Sm
Men er der ikke noget med at Sm skal omregnes, så de svarer til nulpunkterne for Hm og Gm? Eller? :S
Åhhh *forvirret*
Så man beregner bare delta-Sm og delta-Hm og plotter det ind i formlen:
delta-Gm = delta-Hm + 298,15K*delta-Sm
Men er der ikke noget med at Sm skal omregnes, så de svarer til nulpunkterne for Hm og Gm? Eller? :S
Åhhh *forvirret*
Skriv et svar til: Standardtilstand
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
