Matematik
Differentiering
22. marts 2006 af
friis3450 (Slettet)
Hejsa.. Jeg skal differentiere P(t)=0,3(1-e^-0,001t)
Jeg er kommet frem til: P'(x)=-0,001*0,3*(-e^-0,001t) men jeg må ærlig talt indrømme at jeg ik helt ved hvad jeg skal gøre med 1 tallet i parantesen.. og om det overhovedet er rigtigt! :P
På forhånd tak :)
Jeg er kommet frem til: P'(x)=-0,001*0,3*(-e^-0,001t) men jeg må ærlig talt indrømme at jeg ik helt ved hvad jeg skal gøre med 1 tallet i parantesen.. og om det overhovedet er rigtigt! :P
På forhånd tak :)
Svar #1
22. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
Det ser ud som om, der er tale om funktionen
P(t) = 0,3*(1-exp(-0,001*t))
Denne funktion har den afledede
P'(t) = 0,0003*exp(-0,001*t)
P(t) = 0,3*(1-exp(-0,001*t))
Denne funktion har den afledede
P'(t) = 0,0003*exp(-0,001*t)
Svar #3
22. marts 2006 af friis3450 (Slettet)
eller ganger du med -1? .. Sorry men er ik lige 100% med..
Svar #4
22. marts 2006 af Kim Svenningsen (Slettet)
Det ser helt rigtigt ud. Hvad er problemet? Hvis du ganger ind i den oprindelige parentes, fås:
0,3 - 0,3*e^(-0,001t).
Det konstante led forsvinder, når du differentierer.
0,3 - 0,3*e^(-0,001t).
Det konstante led forsvinder, når du differentierer.
Skriv et svar til: Differentiering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
