Matematik
ligning for vandret tangent
22. marts 2006 af
Pusser_kh (Slettet)
Har fået en opgave der lyder således:
En funktion f er givet ved
f(x)= (x^2-3)e^x
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0, f(0)).
(er gjort y= -3x-3)
Bestem en ligning for hver af de to vandrette tangenter til grafen for f.
Den ene af disse to tangenter har ud over røringspunktet yderligere et punkt fælles med grafen for f.
Bestem ved hjælp af grafregneren koordinatsættet til dette punkt..
Håber der er nogle som kan hjælpe mig med hvad man skal stille op med dette.
En funktion f er givet ved
f(x)= (x^2-3)e^x
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(0, f(0)).
(er gjort y= -3x-3)
Bestem en ligning for hver af de to vandrette tangenter til grafen for f.
Den ene af disse to tangenter har ud over røringspunktet yderligere et punkt fælles med grafen for f.
Bestem ved hjælp af grafregneren koordinatsættet til dette punkt..
Håber der er nogle som kan hjælpe mig med hvad man skal stille op med dette.
Svar #1
22. marts 2006 af Madsst (Slettet)
En vandret tangent til f må være der hvor f'(x)=0. Bestem de to tangenter. Den ene af de to tangent har altså åbentbart mere end et skæringspunkt med f, hvilket du så skal bruge grafregneren til at finde. Du må jo så skulle tegne dem ind og aflæse.
Svar #2
22. marts 2006 af sigmund (Slettet)
En vandret linje har ligningen y = b, hvor b er en konstant. I tilfælde af vandret tangent i x0 (dvs. at f'(x0) = 0) findes konstanten b som funktionsværdien i x0 (dvs. at b = f(x0)).
Den ene af de to vandrette tangenter har to fælles punkter med grafen for f. Her skal du løse ligningen f(x) = b, hvor b er som defineret ovenfor. Nu står der at du skal bruge grafregner. Din grafregner kan vel automatisk finde skæringen mellem to grafer?
Den ene af de to vandrette tangenter har to fælles punkter med grafen for f. Her skal du løse ligningen f(x) = b, hvor b er som defineret ovenfor. Nu står der at du skal bruge grafregner. Din grafregner kan vel automatisk finde skæringen mellem to grafer?
Skriv et svar til: ligning for vandret tangent
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
