Matematik

Baglæns regning..

22. marts 2006 af B-runo (Slettet)
Hej. Jeg har aflevering for til i morgen, og jeg kan absolut ikke finde ud af denne opgave:

y=735*x^2,1

Bestem x-værdien når y er = 925

På forhånd tak,

Mvh Jakob.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

jamen det er :

925=735*x^2,1

925/735=x^2,1

den 2. kvadratrod af (925/735)


vil jeg tro!!! :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. marts 2006 af dnadan (Slettet)

925=735*x^2,1
925/735=x^2,1
925/735=x^(21/10)
(925/735)^(10/21)=x

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

jeg mente den 2,1. kvadratrod af (925/735)

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. marts 2006 af lany (Slettet)

En lille præcisering: Brug ikke formuleringen "den 2,1. kvadratrod", men evt. den "2,1. rod". Ordet kvadratrod er reserveret til... tja kvadratroden, nemlig den omvendte funktion til f(x)=x^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. marts 2006 af MissiMissy (Slettet)

heheh oka.... !!! :)

"Den 2,1. rod af (925/735).... hehe
takker

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. marts 2006 af mathon

y=735*x^2,1

735*x^2,1 =925

x^2.1=925/735

ln(x^2.1)=ln(925/735)

2.1*ln x=ln(925/735)
ln x = ln(925/735)/2.1

x = exp(ln(925/735)/2.1)

x = 1.11571


Skriv et svar til: Baglæns regning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.