Matematik

hjælp til udregning af to integraler

25. marts 2006 af Umulius (Slettet)
Hey.

Er der nogen som kan fortælle mig, hvordan jeg skal regne disse to integraler ud:

Integralet fra 0 til 1 af 3^x / (3^x + 2)

Integralet fra 0 til 1 af 2x * kvadratroden af (x+1)

Skal jeg bruge partiel eller substitution?

Umulius




Brugbart svar (0)

Svar #1
25. marts 2006 af ibibib (Slettet)

1) Substitution t = 3^x+2

2) Har du skrevet rigtigt? Eller står der 2x*kvadratroden af (x^2+1)?

Svar #2
25. marts 2006 af Umulius (Slettet)

2x * kvadratroden af (x+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. marts 2006 af ibibib (Slettet)

Benyt partiel integration.

(2x)' = 2
S(kvadratrod(x+1) = 2/3(x+1)^(3/2)

Svar #4
25. marts 2006 af Umulius (Slettet)

Okay, mange tak...

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. marts 2006 af TorbenClausen (Slettet)

Hej

Substitution t= x + 1 <-> 2t-2=2x

2 S t - t^1/2 dt = 2[1/2t - 2/3t^3/2]

Så skal der bare tilbagesubstitueres og indsættelse af grænser. Håber det hjalp dig.

Casper

Brugbart svar (0)

Svar #6
25. marts 2006 af TorbenClausen (Slettet)

Eller bare gør som ibibib.. Det er vidst lettere.. ;)

Brugbart svar (0)

Svar #7
25. marts 2006 af mathon

1
S 3^x/(3^x+2)dx
0

u=3^x+2 og dermed du/dx=ln(3)*3^x.

Integralet omskrives til
1/ln(3)* S(ln(3)*3^x/(3^x+2)dx=

1/ln(3)*S 1/u du og grænserne er nedre=3 og øvre = 5
u=3^x+2 (0 og 1 indsættes for at beregne de substituerede grænser, som bliver 3 og 5)

5
S 1/u du*1/ln(3)=(ln(5)-ln(3))/ln(3)=
3

ln(5)/ln(3)-1 = ca. 0.464974

1
S 2x*(x+1)^(1/2)dx =
0

stamfunktion (delvis integration) kaldes

F(x)=2x*2/3*(x+1)^1.5- 2/3*S(x+1)^1.5*2dx=

F(x)=4x/3*(x+1)^1.5 - 4/3S(x+1)^1.5 dx=

F(x)=4x/3*(x+1)^1.5 - 4/3*2/5(x+1)^2.5=

4x/3*(x+1)^1.5 - 8/15*(x+1)^2.5

1
S 2x*(x+1)^(1/2)dx=
0

F(1)-F(0)=8/15*(2^0.5+1)= ca. 1.28758

Skriv et svar til: hjælp til udregning af to integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.