Matematik
Skæringspunkt mellem en eksponentiel funktion og linje
26. marts 2006 af
Mester_Bean (Slettet)
Hej
Jeg skal finde skæringspunktet mellem grafen for f(x)=8*0,5^x og linjen y=2x-1.
Jeg har prøvet at sætte de to ligninger op mod hinanden, men jeg finder det umuligt, kun at få isoleret x?
Hvordan skal isoleringen foregå?
Jeg kan løse ligningen på lommeregneren og får resultatet til (1,71685 ; 2,4337)
Mange tak...
Jeg skal finde skæringspunktet mellem grafen for f(x)=8*0,5^x og linjen y=2x-1.
Jeg har prøvet at sætte de to ligninger op mod hinanden, men jeg finder det umuligt, kun at få isoleret x?
Hvordan skal isoleringen foregå?
Jeg kan løse ligningen på lommeregneren og får resultatet til (1,71685 ; 2,4337)
Mange tak...
Svar #1
26. marts 2006 af Waterhouse (Slettet)
Den kan ikke løses algebraisk. Lommeregnerens approksimation er nok den bedste metode.
Svar #2
26. marts 2006 af Mester_Bean (Slettet)
Ok, så det er nok derfor, at jeg ikke kan løse den...
Hvad mener du med approksimation? Jeg har bare brugt intersection funktionen for de to grafer.
Hvad mener du med approksimation? Jeg har bare brugt intersection funktionen for de to grafer.
Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem en eksponentiel funktion og linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
