Matematik

Omkreds af trekant

28. marts 2006 af Andreassw (Slettet)
Følgende opgave er en opgave u. hjælpemidler:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/syge05/UD0586SF.pdf

Det drejer sig om opgave e)

Umiddelbart må B være 90 grader, men hvad mangler jeg så at gøre.



Brugbart svar (0)

Svar #1
28. marts 2006 af Deschain (Slettet)

Er du sikker på, du henviser til den rigtige opgave?

Svar #2
28. marts 2006 af Andreassw (Slettet)

Nej jeg ramte forkert, da jeg lavede kopier genvej fra uvm.
Skulle være den her: http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/sommer05/UD0582SF.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. marts 2006 af kaki (Slettet)

da forholdet er 1:2 må side EC være dobbelt så store dvs. 10 og det samme med AD= 10 og så skal du bare pluse

10+10+5+5+18=38

jeg havde lavet den sidste år og huske at det var sådan men tjek efter

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. marts 2006 af Deschain (Slettet)

Til at starte med skal du jo finde omkredsen, hvor du kan udnytte at trekanterne ABC og BDE er ensvinklede. Trekant ABC er 18/6=3 gange så stor som trekant BDE, og herfra kan du finde |BC|, der også er ligeså lang som |AB|.

Brugbart svar (0)

Svar #5
28. marts 2006 af Deschain (Slettet)

#4
Jeg mener selvfølgelig at trekant ABC's sider er 3 gange så store som trekant BDE's..

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. marts 2006 af kaki (Slettet)

som #4 siger er forholdet 1:3 og ikk 1:2 jeg så 18 som 12

Skriv et svar til: Omkreds af trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.