Matematik
Rødder
29. marts 2006 af
sdj (Slettet)
Hvordan ligger man to rødder sammen og hvordan trækker man dem fra hinanden??
Hvordan løser man fx:
sqrt(27)+sqrt(75)
og
sqrt(125)-sqrt(80)
Hvordan løser man fx:
sqrt(27)+sqrt(75)
og
sqrt(125)-sqrt(80)
Svar #1
29. marts 2006 af Duffy
Sådan:
sqrt(27)+sqrt(75) = 8sqrt(3)
og
sqrt(125)-sqrt(80) = sqrt(5)
Duffy
sqrt(27)+sqrt(75) = 8sqrt(3)
og
sqrt(125)-sqrt(80) = sqrt(5)
Duffy
Svar #5
29. marts 2006 af Dominik Hasek (Slettet)
#3:
Med mange mellemregninger fås, at
27^(1/2) + 75^(1/2)
= (3*3^2)^(1/2) + (3*5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*(3^2)^(1/2) + 3^(1/2)*(5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*3^(2*1/2) + 3^(1/2)*5^(2*1/2)
= 3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
= 3^(1/2)*(3+5)
= 8*3^(1/2)
Med mange mellemregninger fås, at
27^(1/2) + 75^(1/2)
= (3*3^2)^(1/2) + (3*5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*(3^2)^(1/2) + 3^(1/2)*(5^2)^(1/2)
= 3^(1/2)*3^(2*1/2) + 3^(1/2)*5^(2*1/2)
= 3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
= 3^(1/2)*(3+5)
= 8*3^(1/2)
Svar #6
29. marts 2006 af sdj (Slettet)
Er ikke helt med!
hvordan kan:
3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
blive til:
3^(1/2)*(3+5)
hvor bliver 3^(1/2) af ??
hvordan kan:
3^(1/2)*3 + 3^(1/2)*5
blive til:
3^(1/2)*(3+5)
hvor bliver 3^(1/2) af ??
Skriv et svar til: Rødder
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
